Op dinsdag 17 september kan je gratis een infomoment bijwonen over ‘zorgwonen en woningaanpassing’. Je bent welkom om 14 uur of om 19 uur in het lokaal dienstencentrum in Ten Hove, Jakob Smitslaan 28. De toegang is gratis. Inschrijven voor 13 september via 014 33 16 00 of lokaaldienstencentrum@ocmwmol.be.

Zorgwonen

Soms is het beter voor een zorgbehoevende om van nabij begeleid te worden. Zorgwonen kan hier een oplossing bieden. Deze woonvorm biedt aan grootouders de kans om kleinkinderen op een ongebruikte verdieping van het huis te laten wonen. Zo heeft de oudere iemand dichtbij en kan de jongere goedkoop en zelfstandig wonen. Ook voor ouders met een kind met handicap dit een oplossing zijn. Tijdens dit infomoment wordt dieper ingegaan op deze nieuwe woonvorm. We voorzien voldoende tijd om een antwoord te geven op je vragen.

Woningaanpassing

Met het ouder worden gaan bepaalde zaken moeizamer. Soms is het nodig aanpassingen te doen aan je woning, bv. een inloopdouche plaatsen. Je hebt recht op een aantal premies die de kosten van deze verbouwingen kunnen drukken. Tijdens dit infomoment geven we hierover meer uitleg.

 

De infosessies zijn een initiatief van de werkgroep ‘wonen voor ouderen’.